Rezultati popravnog završnog ispita iz OR/UUP 16.2.

Rezultati popravnog završnog ispita iz OR/UUP 16.2.

by Vedran Ljubović -
Number of replies: 0

Na dan 16.2.2022. održan je popravni integralni i završni ispit iz predmeta Uvod u programiranje / Osnove računarstva. Rezultati po predmetima i tipu ispita nalaze se u prilogu.

Studenti koji su ostvarili u zbiru minimalno 55 bodova i koji su na završnom ispitu uradili barem jedan zadatak (ostvarili minimalno 10 bodova) mogu upisati ocjenu prema važećoj univerzitetskoj skali bodova. Upis ocjena će se obaviti u ponedjeljak 21. 2. u 11:00 na Fakultetu, u skladu sa epidemiološkim mjerama. Svi studenti koji nisu upisali ocjenu imaju mogućnost da nastave raditi UUP Game kako bi nastavili popravljati rezultat do septembarskog ispitnog roka.

Potpisi u indeks za studente koji nisu stekli uslove za upis ocjene biće upisani u ponedjeljak 21.2. u 12:00. Molim predstavnike studenata da prikupe sve indekse za potpis i tako ih odjednom donesu u moju kancelariju u 12:00, pa će nakon potpisivanja (koje bi moglo trajati 15-30 minuta) podijeliti indekse. Za studente koji iz opravdanih razloga nikako ne mogu doći u terminima za upis ocjene i potpis biće objavljeno još termina.

Uvid u radove (dio ispita koji odgovara parcijalnom ispitu): Sva vaša rješenja i dalje se nalaze na Zamgeru u formi zadaće (uključujući i sve što sam dobio putem maila). Greške su označene u PDF dokumentima koristeći anotacije. Ove anotacije se nažalost ne vide ako samo kliknete na PDF nego ga trebate otvoriti namjenskim programom za čitanje PDF-a kao što je Acrobat Reader. Bodove po zadacima možete vidjeti u dokumentu Rezultati po zadacima anonimno.

Uvid u radove (završni ispit): Zadaci na kojima ste radili se i dalje nalaze na c9 platformi. Svaki zadatak nosi 10 bodova, a dobijate onaj broj bodova koji je proporcionalan broju testova (dakle ako je za zadatak bilo 6 testova, svaki test nosi 1,67 bodova). Zadaci u kojima je uočeno hardcodiranje ili stvari zabranjene postavkom zadatka nisu priznati. Možete i sada testirati zadatke ili nastaviti dorađivati (kao vježbu za septembarski ispit).